Zelf een uniek en doordacht interieurplan maken voor jouw droomhuis?

Zelf je huis te ontwerpen? 

» Heb je keuzestress, omdat jouw Pinterestbord overstroomt? 

» Puzzel je al weken aan de beste indeling voor jouw huis? 

» Ontbreekt er bij jou kleur in huis, maar heb je geen idee hoe je kleur moet bekennen? 

» Vind je jouw huis ongezellig of voelt het als een bij elkaar geraapt zooitje? 

» Of lukt het je maar niet om dat ‘wow-gevoel’ te creëren? 

Je wilt ontdekken hoe je jouw woondilemma oplost, zodat jouw interieur klopt tot in detail!

Stap voor stap bouwen aan jouw thuis

Je krijgt spontaan stress als het gaat over het maken van beslissingen voor de inrichting van jouw (toekomstige) woning óf hebt een woondilemma waar je maar niet uit komt. Je wilt een interieur dat klopt tot in detail, maar kent de basisprincipes van het interieurvak niet. Je durft geen knopen door te hakken als het om woonwensen en -stijl gaat, hebt geen idee wat de ideale indeling is, durft geen kleur te bekennen of wil een ‘net niet’ inrichting voorkomen. Simpel gezegd, wat extra hulp bij één (of meerdere) van deze onderdelen is geen overbodige luxe! Mijn vierdelige E-werkboekenserie ‘Ontwerp jouw thuis’ biedt hulp! Je kiest voor het E-werkboek met het interieurthema waarvan je alles wilt weten en gaat daarmee zelf je huis ontwerpen. 

 • E-werkboek | Inbeelden

   60,00
 • E-werkboek | Indelen

   60,00
 • E-werkboek | Inkleuren

   60,00
 • E-werkboek | Inrichten

   60,00

Na het doorlopen van mijn vier E-werkboeken heb jij een plan voor jouw thuis dat staat als een huis. Je hebt een plan dat bij jou past én dat je direct in de praktijk kan brengen. Jij maakt het plan, mijn werkboek helpt je een handje!

Ontwerp zelf je huis met mijn E-werkboeken

Ga je binnenkort verhuizen? Ben je onlangs verhuisd? Heb je verbouwplannen? Ga je bouwen? Of voelt je interieur ‘gewoon’ niet af? Mijn serie E-werkboeken ‘Ontwerp jouw thuis’ helpt je verder. Deel 1 helpt jou met het ‘inbeelden’ van jouw ideale huis. In deel 2 lees je alles over het juist ‘indelen’ van jouw woning of ruimte(s). In deel 3 ontdek je hoe je jouw blanco canvas sfeervol gaat ‘inkleuren’. En in deel 4 ga je aan de slag met het ‘inrichten’ van jouw woning, de finishing touch. Je leest alles over mijn denkwijze, krijgt concrete en heldere adviezen en past dit met behulp van opdrachten toe in jouw interieurplan. Wanneer je alle vier de E-werkboeken doorloopt heb je zelf je huis ontworpen en heb je een volledig interieurplan voor jouw thuis dat écht klopt tot in detail. 

FAQ

Passen mijn E-werkboeken bij jou?

» Je leest graag over het interieurvak.

» Je houdt ervan om ‘gefaseerd’ te bouwen aan een interieurplan.

» Je wil zonder tijdsdruk zelf je huis ontwerpen.

» Je wil qua prijs laag instappen, de kosten voor een volledige cursus vind je te hoog.

» Je hebt enkel hulp en informatie over een specifiek interieur thema nodig.

Wil je ‘gefaseerd’ bouwen aan een interieurplan dat staat als een huis?

 Bundel E-werkboek | 3 stuks

€ 180,-
€ 147,-

 Bundel E-werkboek | 4 stuks

€ 240,-
€ 187,-

De E-werkboeken helpen je bij jouw interieurdilemma

Deel 1 | Inbeelden
In deel 1 ontdek je hoe je bouwt aan de fundering voor een fijn thuis. Dit digitale werkboek is het eerste deel van een serie van vier, maar wel direct de belangrijkste. Hij bevat de allereerste stappen die elke interieurontwerper zet bij het maken van een interieurontwerp. Het is dé basis. Een basis die je nodig hebt om zelf je huis te ontwerpen. 

Deel 2 | Indelen
In deel 2 ontdek je hoe je de gebouwde fundering omzet in een plattegrond. Je maakt dé ideale indeling voor jouw thuis en houdt rekening met daglicht, verlichting en de basisprincipes van een interieurontwerp.

Deel 3 | Inkleuren
In deel 3 ga je jouw interieurplan inkleuren! Je leert hoe je jouw woonstijl vertaalt naar een bijpassend kleuren- en materialenpalet. Én je ontdekt hoe je daarmee binnen en buiten de lijntjes kleurt.

Deel 4 | Inrichten
In deel 4 ga je aan de slag met het inrichten van je thuis. Van (maatwerk) meubilair tot de aller-aller-belangrijkste styling principes. Zo ga jij van intuïtief blijven schuiven naar een doordachte finishing touch!

 

Wieke, aangenaam!

Bekend van TV! Ja, echt! Ik was in 2020 te zien bij Eigen Huis & Tuin. Ik mocht daar, na het winnen van de wedstrijd ‘Stylist gezocht’, mijn ontwerpkunsten laten zien. Maar zonder gekkigheid, daar ging natuurlijk jaren studeren én 10 jaar ontwerpervaring aan vooraf. Ik heb het Master-diploma interieurarchitectuur in the pocket en heb de lerarenopleiding cum laude behaald. In 2016 zette ik mijn eigen bedrijf op een laag pitje en ging ik bij het CBS aan de slag als leerspecialist. Ik gaf ruim 250 trainingen en maakte ik tientallen online cursussen. Ik deed ‘Wieke Ontwerpt’ erbij, maar het bleef kriebelen om meer te doen met mijn grootste passie: interieurs ontwerpen! 1 mei 2021 was het tijd om mijn dromen na te jagen en inmiddels werk ik vol enthousiasme (meer dan) fulltime als zelfstandig interieurontwerper! 

Ik heb ruim 200 woningeigenaren de afgelopen vijf jaar geholpen aan een fijn thuis. Nu ben ik op het punt gekomen dat ik mijn interieurkennis met iedereen wil delen. Want iedereen verdient een fijn thuis, toch? 

Wieke denkt na

Interieurcursus ‘Ontwerp je eigen thuis’

Ik neem je mee ‘aan de hand’ en doorloop met jou het hele proces dat bij een interieurontwerp komt kijken. Van de ideale indeling tot het kleurgebruik, van een moodboard maken tot de juiste meubels kiezen en van de verlichting tot de styling. Ik deel met jou mijn kennis, vertel je ál mijn geheimen en laat je ontdekken hoe je met een ander perspectief naar ruimtes kijkt. Je doorloopt 10 stappen, volgt 37 lessen, bekijkt inspiratie video’s en ontdekt hoe jij deze kennis direct toepast in de praktijk. Heb je dat gedaan? Dan heb jij een fijn, uniek en doordacht interieurplan specifiek voor jouw thuis. Een interieurplan dat écht staat als een huis! En als je wil, help ik je persoonlijk een handje!

Meer producten en cursussen

 • Schaalmodel uitdrukvellen | Losse verkoop

   27,00
 • 1-op-1 brainstorm uur met Wieke!

   199,00
 • E-werkboek | Inbeelden

   60,00
 • E-werkboek | Indelen

   60,00